Tajine van Lam
Ingrediënten:
- 500 gram lamsstoofvlees
- olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- raselhanout
- paprikapoeder
- komijn
- zwarte peper
- kurkuma
- verse peterselie of koriander
- 2 zoete aardappels
- 1 prei
- 4 wortels
- 3 stengels bleekselderij
- 1 courgette
- 1/2 aubergine
- 1 rode paprika
- 1 handje gedroogde pruimen of abrikozen
- 1 handje gele rozijnen
- 2 lepels kikkererwten
- 1 citroen
Dit heb je ook nog nodig:
Aan de slag:
- Bedek de bodem met een scheut olijfolie en laat het heet worden
- Snijd de ui in grove stukken en snijd de teentjes knoflook in stukjes. Bak dit in de hete olie.
- Voeg het lamsstoofvlees toe.
- Daarna volgen de harde groenten; dus de wortel, zoete aardappel. Kruid deze met 1 theelepel van alle kruiden.
- Vervolgens ga door met de volgende laag de groenten; bleekselderij, prei. Ook deze eerst kruiden met 1 theelepel van alle kruiden.
- Dan komen de zachtere groenten; courgette, paprika, aubergine. En ook deze eerst kruiden met 1 theelepel van alle kruiden.
- Tot slot de zoete groenten: pruimen/abrikozen, rozijnen en kikkererwten.
- Zet het deksel op de tajine en laat de stoofpot een uurtje rustig pruttelen, tot dat het vlees gaar en zacht is.
- Voeg de peterselie of koriander toe voor extra smaak.
- Sluit het gerecht af met een stuk citroen. De citroen vervangt zout. Het is dus een gezonde manier je gerecht zonder te veel zout te maken.
Het gerecht is heel lekker met turks brood of couscous!
Eetsmakelijk!
Tip: bereid je eigen kikkererwten
Kikkererwten een nacht in koud water laten wellen, vervolgens giet je het water af en vul je opnieuw de kikkererwten met vers water. Vervolgens kook je de kikkererwten in ongeveer één uurtje gaar.