Skip to main content

Pulled lamsbout

Pulled lamsbout

Pulled lamsbout

Ingrediënten:

  • “Luscious Lamb” kruiden rub (andere kruiden mengsel kan ook)
  • 1kg lamsbout
  • bbq saus naar keuze

Dit heb je ook nog nodig:

  • bbq met deksel
  • vlees thermometer
  • rookhout (blokken of snippers) gekozen voor olijf snippers

Aan de slag:

Steek de bbq aan en zorg voor een indirecte temperatuur van +/- 110°C. Rub de lamsbout goed in met het gekozen kruidenmengsel.
Voordat de lamsbout op de bbq gaat eerst het rookhout toevoegen bij de kolen. Leg de lamsbout op de bbq en laat hem een paar uur roken. Na het roken laat je hem gewoon liggen tot de kerntemperatuur ongeveer 92°C. Dit duurde deze keer 7 uur. Haal hem van de bbq en laat even rusten.
Trek het vlees helemaal uit elkaar. Smaak van het vlees is al super maar je kan nu nog een bbq saus naar keuze vermengen met het vlees.
Het is nu klaar om gebruikt te worden op toast, patat, broodje, pizza noem maar op.

Eetsmakelijk!

 

Recept geschreven door:
Ronald van Maanen die passie heeft voor bereidingen op de barbecue. Verrassende smaken samen brengen op het bord.

 

 

Pulled Lamb
De waardering van heerlijklamsvlees.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 30 reviews.