Skip to main content

Lamsrack met specerijenrub

Lamsrack met specerijenrub

Lamsrack met specerijenrub

Ingrediënten:

  • stukje verse gember (ongeveer 2 cm)
  • 1 teen knoflook
  • 2 el Curry Madras (Jonnie Boer)
  • 1 tl versgemalen zwarte peper
  • 2 el arachideolie
  • 1 lamsrack

Dit heb je ook nog nodig:

  • vleesthermometer
  • ovenschaal (20×30 cm)
  • het kan eventueel ook op de bbq bereid worden

Aan de slag:

  1. Verwarm de oven voor op 120C.
  2. Schil en rasp de gember. Pers de knoflook en meng dit samen met de Curry Madras, versgemalen peper en arachideolie tot een rub. Wrijf de lamsrack hiermee in.
  3. Verhit een pan (zonder olie/boter) en bak hierin de lamsrack om en om.
  4. Doe de lamsrack in een ovenschaal en steek de vleesthermometer in het midden van het vlees. De thermometer mag het bot van het vlees niet raken. Braad het vlees in het midden van de oven in circa 30 minuten medium of tot 58C. Haal het uit de oven en dek nog 5 minuten af met aluminiumfolie.

Eetsmakelijk!

 

Bewaartip:

Je kunt dit gerecht tot en met het aanbraden van het vlees een dag van tevoren bereiden. Doe de lamsracks in de ovenschaal, laat afkoelen en zet afgedekt met vershoudfolie in de koelkast. Laat op kamertemperatuur komen voordat je verder gaat met de volgende stappen.

 

Lamsrack met rub
De waardering van heerlijklamsvlees.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.9/10 gebaseerd op 30 reviews.